Verliefd op Salie

Oorspronkelijk bericht: 24 juli 2015

Veldsalie

Salie is een prachtige plant met lipbloemen, die graag door de bijen en hommels worden bezocht. De bloemen bloeien aan aren en als je direct na de bloei de aren wegknipt volgt er meestal nog een bloei. Ik vind het een heerlijke plant en ik heb ze in meerdere kleuren. Witte, paarse, roze en nu ook de blauwe Veldsalie. En natuurlijk staat er ook een flinke bos Salie in de moestuin. Het prachtige zacht-grijsgroene blad is heerlijk in allerlei gerechten. Ik ben verliefd op Salie omdat hij zoveel te bieden heeft als sierplant, voedsel voor insecten en als kruid. Salie voegt zich ook makkelijk in de tuin tussen de andere vaste planten, terwijl hij wel opvalt door de zijn kleuren.

Salie is een makkelijke plant, die weinig eist aan onderhoud. In de winter sterft hij boven de grond af om in het voorjaar met een nieuwe grotere pol terug te komen. Ze zijn er in verschillende formaten. De Veldsalie wordt ongeveer 80 cm hoog.

Meer informatie over Veldsalie vind je hier.

Speciale kans voor liefhebbers:

De blauwe Veldsalie heb ik gezaaid, wat aardig wat tijd kostte om hem boven de grond te krijgen en toch zijn er flink wat plantjes van opgekomen. Dus voor de echte siertuinliefhebbers heb ik een aantal potjes met de jonge zaailingen op de Stekjesruiltafel gezet! Dus kom langs en neem een potje mee.

200px-illustration_salvia_pratensis0

met dank aan Wikipedia voor het beeldmateriaal

Please follow and like us: