Inspiratie uit Engeland

Oorspronkelijk bericht: 6 juli 2015

Copyright: roelfien
Copyright: roelfien

De Stekjesruiltafel is weer actief na een zeer inspirerende vakantie in Engeland.

Ik bezocht Sissinghurst Gardens, waar prachtige borders op kleur gemaakt waren en beeldschone rozen echt over alle muren klommen.

We hebben onze ogen uit gekeken en dat wil ik graag met jullie delen.

Voor wie meer wil weten over Sissinghurst Castle en gardens, lees hier verder.

Alle borders waren op kleur en met dezelfde soorten ingericht. Dus de witte border had dezelfde beplanting als de blauwe en de roze. En dan zie je pas hoeveel kleurvarianten de planten kennen. We hebben wel 8 verschillende kleuren Pronkerwt (Lathyrus) gezien. En zo ging dat ook met de Phloxen etc.

Buiten de formele tuinen op kleur waren er prachtige fruitgaarden, landerijen en wandelpaadjes langs statige boomgalerijen.

Hieronder wat beeldmateriaal om je te laten watertanden.

Struikrozen worden niet als strakke saaie struikjes neergezet, maar gecombineerd met Phloxen, Akeleien, Borage (die ook in het wit bestaat, terwijl ik de blauwe kleur al zo mooi vind), Zeeuws Knoopje en Riddersporen.

Terwijl de gele border onder andere bestaat uit Zonnebloemen (Helianthus, de vaste plant), gele Roos, Gele Toorts, Gulden Roede en gele Hemerocallis. Allen planten die het in onze Nederlandse tuinen ook prima doen.

Dus staan er nu op de STEKJESRUILTAFEL stekken van de Helianthus (Zonnebloem, vaste plant) en Gulden Roede. Beiden mogen graag wat woekeren, maar in combinatie bij elkaar houden ze elkaar mooi omhoog en ze zijn op de plekken waar je ze niet wilt makkelijk te verwijderen. Ze bloeien mooi in de late zomer, zodat als alle andere vroege bloeiers klaar zijn, deze makkelijke planten de tuin heldergeel licht geven.

 

roelfien-sissinghurst-125 roelfien-sissinghurst-132 roelfien-sissinghurst-128 roelfien-sissinghurst-114 roelfien-sissinghurst-090 roelfien-sissinghurst-171 roelfien-sissinghurst-161 roelfien-sissinghurst-096 roelfien-sissinghurst-153 roelfien-sissinghurst-151 roelfien-sissinghurst-147 roelfien-sissinghurst-137

Please follow and like us: